Výzva pro akcionáře k převzetí akcií

Věc: Výzva pro akcionáře k převzetí akcií

Vážení akcionáři,

společnost ZD Dřísy a.s. (dále jen „Společnost“) Vás tímto informuje o skutečnosti, že ke dni 31.12. 2020 proběhl v obchodním rejstříku zápis změny právní formy Společnosti na akciovou společnost, dříve družstvo, a to v návaznosti na rozhodnutí členské schůze družstva Zemědělské družstvo Dřísy, nyní Společnost, ze dne 28.7.2020, která schválila mimo jiné projekt změny právní formy družstva na právní formu akciové společnosti (dále jen „Projekt přeměny“).

V této souvislosti Vás Společnost vyzývá k převzetí kmenových akcií na jméno v podobě cenného papíru o jmenovité hodnotě jednoho kusu 1,- Kč (dále jen „Akcie“). Konkrétní počet Akcií náležejících příslušnému akcionáři byl stanoven na základě ustanovení bodu i) Projektu přeměny, ve kterém je uvedeno, že každý akcionář Společnosti, dříve člen družstva, obdrží 1 Akcii za každých celých 7,- Kč svého splaceného členského vkladu v družstvu (základního vkladu + dalšího členského vkladu).

Lhůta pro převzetí Akcií

Lhůta pro převzetí Akcií za účelem jejich vydání byla stanovena do 30.6.2021.

Místo, čas a způsob převzetí Akcií

Převzetí Akcií je možné uskutečnit vždy v pracovní dny v době od 9:00 do 15:00 hodin v sídle Společnosti. Akcionář si Akcie převezme osobně, popřípadě zmocní jinou osobu, a to na základě písemné plné moci udělené pouze k tomuto úkonu a opatřené úředně ověřeným podpisem akcionáře.

Poučení o následcích prodlení s převzetím Akcií

V případě prodlení akcionáře s převzetím Akcií vyzve představenstvo Společnosti akcionáře, aby tak učinil v náhradní lhůtě, která nebude kratší než 30 dní od doručení takové výzvy s upozorněním, že jinak může Společnost postupovat dle ust. § 539 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích nebo jiným způsobem, který nebude v rozporu s právními předpisy.

Kontaktní osoba:

Mgr. Karel Kromíchal, email: kromichal.karel@zddrisy.cz, tel. +420 775 867 111.

Ve Všetatech dne 15.4.2021

Předseda představenstva Společnosti – AGROKREDIT a.s.

Ing. David Ječmík, pověřený zmocněnec v. r.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *